De mana prin Paris…

vizita-in-paris

Paris… lumini, parfum incomparabil. Paris… locul in care romantismul se regaseste in cele mai pure si mai spectaculoase forme. Paris – spectacol de arta, lux si bun gust.

Cu totii visam sa ajungem macar o data in orasul luminii. Sa respiram aerul dulce al parizienilor, sa gustam delicatesele culinare, sa ne clatim privirea cu tot ce inseamna arta franceza.

Si mai ales…cu totii visam sa ajungem in Paris insotiti de persoana iubita. Asta pentru ca Parisul te face sa iubesti mai mult, sa visezi mai mult, sa simti mai intens. Probabil ca “vina” o poarta parfumurile, sau poate oamenii, sau poate limba care suna atat de bine rostita de francezi, sau poate atmosfera generala; sau poate toate la un loc… De fapt  nici nu prea conteaza, pentru ca odata ajuns in Paris, esti invaluit de un suflu de energie si de o dorinta imensa de cunoastere.

Parisul iti ofera tot ce vrei. Mancare delicioasa, servicii ireprosabile, peisaje splendide, amintiri pentru toata viata. Alege insa sa vizitezi Parisul insotit de persoana iubita si cu siguranta nu vei regreta.

Parisul – Mai mult decat un oras

Parisul este mai mult decat orice, orasul indragostitilor, al cuvintelor dulci soptite suav la ureche.

despre-paris

Daca va doriti sa evadati intr-o adevarata “oaza de romantism”, alegeti o cina romantica pe Sena. Imbarcati-va pe un vaporas si acordati fluviului privilegiul de a va purta iubirea pe acorduri romantice. O alta varianta ar fi restaurantul L’Eté en Pente Douce, recunoscut pentru atmosfera deosebit de romantica. Daca niciuna dintre aceste variante nu vi se potriveste, puteti alege un picnic in unul dintre minunatele parcuri cu care se mandreste Parisul. Jardin du Luxembourg, Bois de Boulogne sau Buttes-Chaumont sunt doar cateva dintre spectaculoasele parcuri ale Parisului. Daca nici aceasta varianta nu este pe placul vostru, cu siguranta o plimbare pe strazile vechi va va face sa va doriti sa aveti macar pentru o clipa sange regal. Plimbati-va pe strada Marais  si opriti-va unde va place.

Pentru ca nu puteti parasi Parisul fara sa “gustati” un pic din arta si istoria franceza, nu uitati de Muzeul Louvre, uimitoarea catedrala gotica Notre Dame, Palatul de la Versailles, Champs-Elysees, Bazilica Sacre-Coeur, Arcul de triumf, Centre Pompidou. Turnul Eiffel nici nu mai are nevoie de prezentare. Nu poti spune ca ai fost in Paris daca nu ai “bifat pe lista” Turnul Eiffel. Si apropo de gustat, in bucataria franceza, gatitul este “ridicat la rangul de arta”. Diversitatea si multitudinea retetelor au la baza o deosebita imbinare a ingredientelor de cea mai buna calitate. Incercati cat mai multe preparate! Nu veti fi dezamagiti!

Daca esti o “pasare de noapte” sau pur si simplu vrei sa vezi cum “se dezlantuie” parizienii dupa caderea intunericului, nu rata cabaretul. Le Lido, Bal du Moulin Rouge, Le Crazy Horse Saloom sunt printre cele mai faimoase cluburi de noapte. Parizienii stiu sa se distreze si chiar daca nu esti fan, nu vei putea sta prea departe de distractie.

Indiferent ce “apuci sa faci”, Parisul nu te va dezamagi. Viziteaza, relaxeaza-te, iubeste! Cu siguranta iti vei dori sa te reintorci in Paris. Si mereu te vei intoarce dornic de “mai mult”.