Piazza delle Erbe si Piazza della Frutta

Piazza-delle-Erbe

Fiind eu o mare pofticioasă și iubitoare de dulciuri și bunătățuri, nici că puteam să nu pomenesc de piețele principale. Dacă ești curios/oasă să afli ce prețuri au padovanii pe la produsele mamei natură și mai ales dacă îți place să te lași dezmierdat/ă de aroma proaspata de patrunjel, țelină, mere, pere și tot felul de produse colorate care mai de care mai ochioase și mai frumos etalate, atunci sigur o să-ți placă la nebunie să te plimbi prin piețele din Padova. Unde mai pui ca sub porticurile de sub Palazzo della Ragione adica pe partea dreapta a pietei delle Erbe, găsești o gramada de magazine cu branzeturi, prosciutto, salam si toate produsele tipice. Acolo e si cea mai buna solutie pentru un pranz rapid și ieftin.

Spritz time, polentoni!

“Polentone” e porecla dată padovanilor pentru că în tradiția lor culinară, ca la noi de altfel, mămăliga e la putere, adică polenta.

Când se lasă seara, sau mai bine zis, de pe la ora 17 și pâna la ce oră dorești, nimic n-o să te încânte mai mult în timpul acestui city break la Padova, decât atmosfera veselă și gălăgioasă din piețele principale sau pe străduțe mai puțin bătute, unde o să vezi că oricine, indiferent de vârstă sau de statut social își desfată simțurile cu un cocktail care a reușit să cucerească nu numai italienii, ci toată lumea.

Excelența sa, spritzul, e un cocktail de circa 12-15 grade obtinut din prosecco, apa minerala, Aperol și o felie de portocală, e putin amarui si merge perfect cu niste masline verzi si chips-uri, asa de gustarică înainte de cina.

Aperitivo în Piazza delle Erbe

Acuma îți spun drept că până la urmă, dr. Kekyll și Mr. Hyde au făcut pace, că mie mi-e tare drag orașul, atât pentru bisericile marețe și galeriile de artă, cât și pentru partea de huzur, voie bună, gelato în exces, prosecco și spritz după poftă.

Când o să te întorci acasă din city break-ul la Padova și o să te pălească nostalgia de vin, pizza, paste și cafea espresso, caută pe youtube melodia lui Albano, Nostalgia, nostalgia canaglia. Zice cam așa:

  • Nostalgie nostalgie canalie
  • Ce te paleste cand nu te astepti
  • Iti ramane o inima de paie
  • Si un foc ce nu poti sa stingi.

Iți mai dau o idee, fă-ți planul pentru un city break la Florenta unde locuiesc eu. O să găsești o gramadă de sfaturi și informații utile despre Florența pe Elizaland.