Lansare – Paymo free time tracker

Paymo-free-time-tracker

La multi ani! Am revenit si noi pe baricade dupa o mini-vacanta plina de evenimente (colegul meu Adi are o fetita – felicitari!) cu un anunt important. Am lansat aceasta saptamana varianta beta a unui nou serviciu de pontaj / time tracking numit Paymo Time Tracker.

Se adreseaza in special organizatiilor si freelancerilor din urmatoarele domenii: web design/ web development, design grafic, consultanta, avocatura sau orice al tip de activitate care se desfasoara in jurul „proiectelor”.

Cu acesta aplicatie veti avea o imagine foarte clara a modului in care e folosita cea mai importanta resursa din aceste domenii, si anume timpul. Daca sunteti platiti in functie de timpul petrecut muncind pe anumite proiecte, este un serviciu care va poate oferi mult sprijin.

entru ca totul sa fie foarte simplu de utilizat, puteti folosi aplicatia direct in browser, sau cu ajutorul unei componente desktop de tray, sau pentru fanii Apple — un time tracking widget.

Pe cei interesati ii invitam sa intre pe www.paymo.biz si sa-si faca un cont. Pentru firmele mici cu pana la trei angajati si freelanceri este gratuit! Momentan suntem in BETA, in cazul in care descoperiti bug-uri, va rog sa folositi formularul de contact din pagina. Start tracking!

Astăzi am întâmpinat o nouă problemă în procesul meu “de a începe să-mi placă Windows-ul”. Nu înțeleg cum lumea se poate extazia văzând petarda asta de OS cum a depășit XP-ul ca număr de calculatoare ”purtătoare”. Windows-ul este un rahat, de ce? Multe ar curge răspunsurile și comentariile… De ce spun eu însă asta? Pentru că un stick inofensiv de net de la RDS-RCS a reușit să-mi crape Windows-ul de pe laptopul de hărtăneală pe care-l folosesc prin casă. Driverii au luat-o razna, dezinstalarea nu ma funcționa, programul de management al stick-ului a dat colțu… Totul s-a dat peste cap.

Pot să asemăn stick-ul de net cu o buturugă și Windows 7 cu un car mare. Era o seară minunată… laptopul funcționa bine, chiar și după căderea la care a fost supus de către pretenă. Acum trebuie să fac back-up, formatare, reinstalare și intalare de driveri…

Ubuntu, unde esti?! Tu nu mă dezamăgești!

Tabletele și rezoluțiile indecente

În ultima vreme tot sondez piața să-mi cumpăr o nouă tabletă. Criteriile? peste 10 inci, inclusiv, rezolutie decentă și preț rezonabil.

Sunt multe tablete cu ecrane de 10 inci sau mai mari. Dar din ele doar două au bifat și elementul rezoluție decentă. Prin rezoluție decentă înțeleg o rezoluție peste 1280×800. Astfel alegerea s-a redus la două mari și late tablete: Asus Transformer Infinity TF700T și Google Nexus 10.

Dilema mea gravitează în jurul sumelor de bani ce aceste tablete ar putea să mănânce. Cred totuși că peste 2000 lei pe o tableta este oarecum exagerat și foarte puțin justificabil. Alternative mult mai bune ar fi la tabletele de 10 inci dar cu rezolutie de 1280×800. Astfel cu aproximativ 1400 lei poti cumpara o tableta rezonabila de tipul Asus Memo Pad ME301T.

Chiar dacă vreau o tabletă de 10 inci, compromisul unei rezoluții proaste nu mă lasă rece. Cred că nu este ok să cumperi o tabletă de 10 inci cu o rezoluție mediocră. Am văzut și comparat o tabletă cunoscută de 10 inci și cu o rezuluție de 1280×800 cu vechiul meu Kindle Fire. Cu mâna pe inimă pot spune că pe Kindle-ul Fire de 7 inci vizionam revistele PDF la o calitate mult mai mare comparativ cu tableta de 10 inci.

Densitatea pixelilor este cheia prin care poți să-ți dai seama dacă imaginea se vede ”bine”, cu cât mai mare densitatea cu atât mai bine se vede imaginea.