Mozilla Messaging – Thunderbird 3

despre-mozilla-messaging

Mozilla Foundation a creat acum ceva timp in urma o noua entiatate numita Mozilla Messaging, care se va ocupa in prima faza de dezvoltarea Thunderbird 3. Mozilla Messaging este condusa de David Ascher (CEO), care declara ca vrea sa schimbe jocul cu ThunderBird 3, deoarece „email is broken” sau pe romaneste, mail-ul ca si tehnologie stagneaza si creaza probleme in loc sa le rezolve.

De cate ori am incercat Thunderbird ca si client de mail, m-a dezamagit destul de tare. Imi mentin parerea ca MS Outlook e cel mai tare client de mail pe platforma Windows pana la aceasta ora.

Thunderbird 3 promite:

  • search imbunatatit
  • calendar integrat
  • configurari automate si viteza crescuta (viteza e unul din factorii principali care m-au determinat sa renunt la Thunderbird)
  • imbunatatiri la UI (este mult de lucrat la usability)

Microsoft blocheaza browserele concurente

Microsoft demonstreza inca o data tacticile sale murdare prin blocarea browserelor non-Microsoft. Azi citeam o stire despre relansarea serviciului video.msn.com si am zis sa arunc si eu un ochi. Mesajul afisat a fost urmatorul: “Your browser or operating system is not supported”. Ok am zis, fiind utilizator de Opera, daca nu merge in Opera asta e, iar folosesc ceva cod proprietar care nu merge decat pe IE. Dar nu e chiar asa.

Mai jos in pagina sunt enumerate browserele recomandate de MS:

We recommend using:

  • Internet Explorer 6 or 7 on Windows XP SP2, or
  • Internet Explorer 7 on Windows Vista, or
  • FireFox 2 on Mac OS X v10.4 Tiger.

Microsoft nu recomanda Firefox decat pt Mac, evident. Oare Firefox pe Windows nu merge ok? Ba da, deschid Firefox si site-ul se incarca, evident. Observ insa un alt lucru, video.msn.com arata exact la fel cu soapbox.msn.com, un fel de youtube cu ajax de la MSN. Dar soapbox.msn.com merge ok in Opera.

Concluzia este ca MS blocheaza intentionat browserele concurente pe video.msn.com fara a avea justificari de incompatibilitate cu respectivele browsere.

Postat Joi, 27 Septembrie, 2007 la 11:42 am in categoria Stiri din industrie. Puteti urmari comentariile la acest post prin RSS 2.0 feed. Puteti adauga un comentariu, sau un trackback de pe site-ul dumneavostra.