Nesimțirea de vacanță

Mă refer acum strict la cei care fac câte o ieșire în afara țării, ca să aibă cu ce se lăuda în fața vecinului sau colegului de serviciu. Așadar, cum recunoști un român în vacanță în străinătate? E foarte simplu și rapid.

  1. Vorbește și râde exagerat de tare. Fără să-i pese că e deranjant și strică liniștea celorlalți. Să vadă lumea că se distrează. Că doar a plătit bilet.
  2. Fumează unde are chef. Că doar țigările-s un lux. Și oricum, a plătit bilet.
  3. Explică prin semne ce fel de înghețată vrea. Că doar BAC-ul la engleză e un lux. Și ar trebui ca toți comercianții de pretutindeni să știe românește. Că, deh, a plătit bilet…
  4. „Uită” să-și culeagă chiștoacele, pungile de plastic, dozele de bere și alte cele, ca să le arunce la gunoi. Și dacă uită, nu-i bai. Că a plătit bilet.
  5. Face ce vrea, unde vrea, cum vrea, fără pic de respect pentru reguli sau oameni, dar cu o doză imensă de nesimțire… românească. Doar are bilet!

Sigur mai sunt și altele, puneți-le la comentarii. Iar dacă faceți sau ați făcut vreuna din cele de mai sus, ieșiți afară de pe blogul meu, în momentul ăsta. Aici nu ați plătit bilet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *