Nesimțirea de vacanță

Mă refer acum strict la cei care fac câte o ieșire în afara țării, ca să aibă cu ce se lăuda în fața vecinului sau colegului de serviciu. Așadar, cum recunoști un român în vacanță în străinătate? E foarte simplu și rapid.

  1. Vorbește și râde exagerat de tare. Fără să-i pese că e deranjant și strică liniștea celorlalți. Să vadă lumea că se distrează. Că doar a plătit bilet.
  2. Fumează unde are chef. Că doar țigările-s un lux. Și oricum, a plătit bilet.
  3. Explică prin semne ce fel de înghețată vrea. Că doar BAC-ul la engleză e un lux. Și ar trebui ca toți comercianții de pretutindeni să știe românește. Că, deh, a plătit bilet…
  4. „Uită” să-și culeagă chiștoacele, pungile de plastic, dozele de bere și alte cele, ca să le arunce la gunoi. Și dacă uită, nu-i bai. Că a plătit bilet.
  5. Face ce vrea, unde vrea, cum vrea, fără pic de respect pentru reguli sau oameni, dar cu o doză imensă de nesimțire… românească. Doar are bilet!

Sigur mai sunt și altele, puneți-le la comentarii. Iar dacă faceți sau ați făcut vreuna din cele de mai sus, ieșiți afară de pe blogul meu, în momentul ăsta. Aici nu ați plătit bilet.