Concurs Kanal D – Câștigă un city break la Istanbul cu „Suleyman Magnificul – Sub Domnia Iubirii”!

Mi-as dori foarte mult sa vizitez aceasta tara frumoasa pentru ca am auzit foarte multe despre ea dar si despre o multime de atracti turistice.

Turcia este o tara deosebit de frumoasa, pe care trebuie sa o alegi ca destinatie de vacanta macar o data in viata. Aceasta are atractii turistice in toate orasele mari, dar si in afara acestora, unele dintre ele fiind considerate chiar simboluri ale tarii, obiective fara de care o vacanta in Turcia nu ar fi completa.

Sper sa ajung si eu acolo cat de curand ca sa vizitez :

Pamukkale din cate stiu eu este una dintre minunile naturale ale Turciei. Terasele formate natural de apa, ce a sapat in stanca de travertin,construiesc un peisaj inedit, in care turistii si localnicii gasesc relaxarea perfecta. Te poti plimba pe aceste terase, poti admira privelistea superba si poti face chiar si o baie in micile bazine formate de-a lungul teraselor, in care apa minerala este deosebit de calda si de benefica pentru organism.

2 Cappadocia este o alta minune naturala a Turciei. Aceasta s-a format in urma unei eruptii vulcanice si a dat nastere unor platouri intinse, pe care se afla diverse formatiuni stancoase, cum ar fi coloanele, scarile si minaretele. De-a lungul timpului, invaziile asupra Turciei au determinat calugarii si pustnicii sa se retraga aici si sa-si construiasca pesteri in stanca.

3 Muntele Nemrut este una dintre cele mai fascinante atractii turistice ale Turciei. 

Acestea sunt doar 3 dintre atractiile turistice pe care as vrea sa le vizitez impreuna cu familia mea.