Recenzie: Accidentul, de Nicholas Sparks

accidentul-de-nicholas-sparks

Mai poate un suflet sa iubeasca o alta femeie dupa ce si-a pierdut marea dragoste intr-un mod tragic?

Unul dintre cei ma indragiti romancieri, Nicholas Sparks ne prezinta fascinanta poveste de dragoste dintre Miles si Sarah. Miles Ryan este serif intr-un orasel din Carolina de Nord si alaturi de sotia sa Missy si fiul lor Jonah duce o viata linistita si fericita. Totul se schimba brusc si iremediabil cand Missy este ucisa in urma unui accident de masina cu autor necunoscut. Miles se trezeste aruncat intr-o lume noua in care trebuie sa aiba grija de Jonah si in acelasi timp trebuie sa se lupte cu durerea pierderii fiintei iubite si cu neputinta de a sti ca cel care i-a rapit jumatatea este inca liber. Insa viata nu si-a dezvaluit inca toate surprizele si prima dintre ele este reprezentata de Sarah, noua invatatoare a lui Jonah.

Atractia dintre Miles si Sarah este fulgeratoare si iubirea isi face din nou loc in sufletul lui Miles. Insa surprizele nu se opresc aici si atunci cand ajung sa isi cunoasca familiile Miles este socat sa afle ca fratele lui Sarah, Brian, este cel responsabil de moartea sotiei sale. Dorinta de razbunare si setea de dreptate isi fac loc in sufletul lui Miles pe langa iubirea fata de Sarah. Ce le va rezerva viitorul? Va reusi Miles sa il ierte pe ucigasul sotiei sale si sa fie fericit din nou alaturi de Sarah?

Nicholas Spark este unul dintre cei mai de succes autori americani, cele 16 romane ale sale fiind vandute in milioane de volume si traduse in aproximativ 15 limbi. Printre cele mai cunoscte romane ale sale se numara “The Notebook”, “A walk to remember” si “Dear John”, acestea fiind si transformate in ecranizari de succes.

Recenzie de carte: Scrisori de Dragoste

Ce s-a ales de scrisorile de dragoste? Au fost modalitatea aleasa de bunicii si parintii nostri in a-si arata dragostea unul fata de celalalt sau pentru a a-si mai alina dorul unul de celalalt daca trebuiau sa stea despartiti mai mult timp. Astazi insa multi cred ca scrisorile de dragoste nu isi mai au locul in aceasta lume moderna in care tehnologia este cea care dicteaza totul.Oamenii se cunsoc pe internet, isi trimit SMS in care spun simplu “Te iubesc” sau daca vor sa isi exprime sentimentele dar nu isi gasesc cuvintele e de ajuns sa caute un cantec de dragoste si sa il trimita persoanei iubite. Insa este de ajuns? Cuvintele scrise din inima pe o bucata de hartie nu sunt oare dovada cea mai sincera a iubirii?

Pentru a arata ca scrisorile de dragoste sunt nemuritoare si ca si in aceasta lume moderna ele trebuie sa continue sa existe, autorii cartii”Scrisori de Dragoste”, Joshua Knelman si Rosalind Porter au rugat 40 dintre cei mai apreciati autori ai momentului sa scrie cate o scrisoare de dragoste in viziunea lor moderna. Fiecare scrisoare este unica si cu siguranta va va emotiona astfel incat sa fiti tentate sa descoperiti sau sa redescoperiti emotia pe care o ascund cuvintele de iubire, martore tacute la povestile de iubire.