Lectura de week-end: Mananca, roaga-te, iubeste

recenzie-eat-pray-love

Desi aparuta de ceva timp, daca ai sarit peste aceasta carte, merita sa o cauti acum! Desi poate ca este mai usor si mai rapid sa vizionezi filmul decat sa citesti cartea, in acest caz lectura acestei carti te va hrani spiritual.

Elizabeth Gilbert a scris o carte despre descoperirea de sine in timpul calatoriilor sale in Italia, India si Indonezia. Dupa divort, Elizabeth se confrunta cu o depresie profunda ca urmare a atacurlor de panica, confuzie si scaderea greutatii. Este povestea calatoriilor sale si a explorarii a trei culturi diferite cu scopul de a gasi un echilibru in viata sa. Drumul sau incepe in Italia unde este cucerita de frumusetea limbii, de cultura acestei tari si de savoarea bucatariei italiene.

Nimic nu se compara cu inceperea unei zile cu o inghetata, cu un pranz compus dintr-o delicioasa pizza si cu aroma vinului de Sardinia. India este destinatia perfecta pentru meditatie si descoperirea valorilor. Autoarea declara ca l-a intalnit pe Dumnezeu in timpul meditatiilor sale, ca Dumnezeu se regaseste in fiecare dintre noi si ca sa gasesti pacea trebuie in primul rand sa te iubesti pe tine insuti. Dupa recapatarea greutatii si a linistii din suflet, Elizabeth este gata sa intalneasca din nou dragostea. Urmatoarea destinatie pe lista sa este Indonezia unde ii intalneste pe Ketut si Wayan, care sunt gata sa lupte sa ii cucereasca dragostea.

mananca-roaga-te-iubeste

Care dintre cei doi va reusi sa ajunga la inima ei va ramane voua sa descoperiti daca o sa cititi cartea lui Elisabeth Gilbert – Mananca, roaga-te, iubeste.

Gazda – de Stephanie Meyer

Romanul “Gazda” de Stephanie Meyer este o minunata calatorie in universal naturii umane, in miracolul reprezentat de puterea dragostei toate impletite intr-o poveste SF care va va face sa lasati cu greu cartea din mana.

Cartea prezinta povestea unui suflet extraterestru numit Wanderer care traieste experientele umane prin ochii si amintirile gazdei sale, o tanara pe nume Melanie. Actiunea se petrece pe Terra, o planeta diferita de cea de astazi, in care rasa umana este pe cale de disparitie iar controlul este preluat de fiinte extraterestre, pasnice dar care cauta gazde pentru a supravietui.

Constiinta lui Melanie refuza sa ii paraseasca trupul dupa ce Wanderer pune stapanire pe acesta si prin gandurile si amintirile lui Melanie, Wanderer invata sa ii iubeasca pe oamenii pe care Melanie i-a iubit. Melanie este capturata cand incerca sa ajunga la rudele si la iubitul ei care faceau parte dintr-o grupare de rezistenta umana. Inversunarea cu care Melanie incerca sa ajunga la acestia si de dorinta acesteia de a-si apara fratele, o fac pe Wanderer sa isi doreasca sa ii cunoasca pe acesti oameni si la randul ei sa ii protejeze. Pleaca in cautarea lor si atunci candi i gaseste este capturata de acestia care o vad ca  pe o amenintare. Totusi ea traieste in trupul lui Melanie iar in apararea ei sar unchiul si prietenul lui Melanie carora le este greu sa ucida si ultima amintire despre aceasta. Incepe sa traiasca printre oameni si invata in ce constau legaturile de prietenie, rudenie si bineinteles ce este dragostea.

Insa semenii lui Wanderer sunt hotarati sa elimine orice fiinta umana iar rezistenta oamenilor este pusa in pericol. In ce tabara se va pozitiona Wanderer? Va fi coplesita de latura umana a lui Melanie sau va fi loiala semenilor sai?