Vitamina A si Vitamina E

vitamine

Vitamina A: Este o vitamina solubila in grasimi si e disponibila sub diferite forme, care pot trata mai multe afectiuni de sanatate, inclusiv mentinerea sanatatii si texturii parului. Deficitul de Vitamina A poate deveni o cauza majora a caderii firelor de par, a unei stari slabe de sanatate a firelor de par si o textura nesanatoasa a acestora, ceea ce duce la aparitia cheliei sau a petelor de chelie. Datorita mai multor factori interni si externi, corpul nostru este atacat in mod constant si afectat de actiunea radicalilor liberi, ceea ce afecteaza de asemenea si sanatatea firelor de par, pentru ca opreste cresterea celulara si aduce daune foliculilor de par.

Vitamina A, avand puternice proprieati anti oxidante,  poate sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi pentru a reface sanatatea foliculilor de par si pentru a promova cresterea firelor de par. Aceasta vitamina este, de asemenea, capabila sa stimuleze circulatia sangvina in corp, astfel incat sccalpul sa primeasca suficiente substante nutritive, pentru o mai buna sanatate si crestere a firelor de par. Poate, de asemenea, sa trateze uscaciunea scalpului  si il hraneste in profunzime, pentru a preveni caderea firelor de par si a le face mai sanatoase.

vitamine

Vitamina E: In afara ca este  o substanta nutritiva foarte importanta pentru piele si pentru inima, vitamina E este, de asemenea, foarte buna si pentru par. Ajuta prin promovarea cresterii vaselor capilare, ceea ce are drept rezultat o mai buna crestere a firelor de par si, de asemenea, poate preveni caderea firelor de par, impreuna cu numeroase alte beneficii. Prezinta, de asemenea, si proprietati anti oxidante, care incetinesc procesul de imbatranire, ceea ce de asemenea previne inalbirea firelor de par. Poate sa faca si firele de par sa fie mai stralucitoare, mai puternice si mai sanatoase. Un par sanatos poate, de asemenea, sa previna despicarea firelor de par, ceea ce poate sa afecteze sanatatea parulu.