New York Times A Devenit Gratuit

despre-new-york-times

New York Times, unul dintre cele mai respectabile ziare din lume a anuntat ca serviciul sau TimesSelect nu va mai necesita un abonament cu plata. Acesta este un semnal ca media traditionala incepe sa migreze din ce in ce mai mult in mediul online. Serviciul TimesSelect va fi oprit miercuri, dupa doi ani de functionare.

Se pare ca NYT au inteles ca modelul cu plata pentru accesarea continutului nu este atat de profitabil in comparatie cu venitul din bannerele publicitare ce vor fi afisate pe site. Avand in vedere ca serviciul TimesSelect a generat anul trecut venituri in valoare de 10 milioane de dolari, este evident ca publicitatea online le va aduce un profit mult mai mare.

Cred ca acest trend se va mentine, intr-un final toate marile publicatii vor fi nevoite sa se mute online, reducandu-si numarul de copii tiparite in favoarea continutului electronic.

Non, merci!

Jandarmeria franceza renunta la Microsoft si va trece treptat pe Ubuntu. Stirea mi se pare foarte importanta pentru ca da un mesaj din partea unui organism autoritar ca s-au saturat sa plateasca anual bani pe ceva care merge mai lent si are nevoie de calculatoare mai puternice. Pana acum trendul era la servere, noutatea consta in faptul ca schimbarea aceasta e la end-useri, la workstation-uri.

Pana acum Linux era deficitar la capitolul usabilitate, mai ales pentru cei care nu prea se descura in operarea calculatorului. Jandarmeria franceza considera ca Ubuntu a ajuns la un nivel al interfetei utlizator suficient de dezvoltat si usor de folosit pentru a fi implementat pe toate calculatoare lor — 20.000 de statii de lucru. Motivele invocate — a renunta la dependenta de un provider de software ca Microsoft si a economisi 7 milioane anual (pretul upgrade-ului de licente). Personal cred ca e si o problema nationalista, si sunt convis ca daca Microsoft era o companie franceza nici nu s-ar fi pus problema.

Din experienta personala cu Linux, inca mi se pare la fel de greu de folosit, si mai e cale lunga sa ajunga la usabilitatea oferita de Windows. Dar e un inceput, si cred ca tot mai multe companii europene vor face trecerea asta. Solutia pentru un business workstation gandita de jandaremeria franceza este: Ubuntu (sistem de operare) + Open Office (programe office) + Mozilla (browser) + ThunderBird (email client).