Vacanță în Toscana Cu Copiii – Cum a fost Concediul cu Prichindeii

vacanta-in-toscana

Nu cred că există vreun călător care să nu aibă pe listă o vacanță în Toscana, așa, cam de o săptămană, într-o viluță sau un agroturism prin Chianti sau prin Maremma, că e mai ieftin. E și mai plăcut în autonomie, cu o mașină închiriată, așa încât să te poți plimba pe unde vrei și să-ți schimbi traseul cum poftesti, sau să o iei domol, în stilul italienesc al acelui dolce far niente care totuși constă în degustări de vinuri, plimbări agale, înghețată și bere rece pe la vreo terasă într-un sat uitat de lume.

Buuuun, dar ce te faci când ai vreo 2 prichindei pe care ii doare drept în cot de vinuri, vizite pe la muzee și biserici, sau plimbări romantice pe străduțe pietruite? Scopul lor prin Toscana e să încerce cât mai multe gusturi de înghețată și să fugărească porumbeii prin piețe. Dacă vrei să-i faci fericiți în vacanța cu familia în Toscana, iți scriu câteva idei care sigur i-ar încânta și despre care, cu siguranță, vor povesti prietenilor și colegilor de la scoală, odată întorși din vacanța în Toscana.

Cazare într-un agroturism în Toscana, cu piscină

Încearcă să vizualizezi scena: stai la relax într-un sezlong, mângâiat/ă de soarele Toscanei, sorbind ușor dintr-un pahar de vin sau un Aperol Spritz, citind o carte, sau pur și simplu admirând privelistea cu măslini, viță de vie și chiparoși de pe dealuri, în timp ce copiii se bălăcesc de mama focului și se joacă în apă, până când li se încrețeste pielea de pe degete sau foamea ii impînge să iasă din piscină, pentru o gustare cu paine și Nutella. Nu-i așa că-i vezi zâmbind fericiți cu gura până la urechi și plină de cremă de ciocolată? Piscina e musai un must have, când mergi în vacanță cu copiii în Toscana.

O zi sau două din vacanța în Toscana, dedicată exclusiv celor mici

Dacă faci o înțelegere cu ei și le promiți o zi sau poate două, doar pentru ei, zic eu că ar face mai puține nazuri prin catedrale, magazine, plimbări sau chiar printr-un muzeu mai mititel. Uite aici o idee pentru o zi fantastică în Toscanadedicată copiilor:

Villa Garzoni și Casa cu fluturi din localitatea Collodi

Cu siguranță, unul dintre cele mai kid friendly locuri din Toscana e Vila și grădina Garzoni și mai ales casa cu fluturi. Nicăieri n-am văzut copii mai încântați de lumea fluturașilor ca aici, în inima Toscanei, la vreo 20 de minute de Lucca.

În spațiul amenajat pentru fluturii viu colorați care zboară, fâlfâind, peste tot, mai au adăpost și câteva broaste țestoase, pesti pirania, păianjeni hidoși, insecte ciudate, papagali drăgălași și păsărele cu cioc portocaliu. E absolut interzis să atingi fluturii, dar dacă un copil ia pe degete un pic din pulpa unui fruct, fluturașii se asează pe mană și pot deveni subiect de studiu mai de aproape pentru cei mici.

toscana-recenzie

Parcul lui Pinocchio din Collodi

Chiar peste drum de Villa Garzoni, se află Parcul lui Pinocchio, unde cei mici se vor distra de minune, alergând prin labirint, coborând în burta balenei, cățărându-se ca Tarzan în spațiul special amenajat sau umblând pe la casuțele frumos dichisite, unde stau toate personajele din poveste și unde totul prinde viață ca prin magie. Și uite așa impuști doi iepuri dintr-un foc și-i faci fericiți pe cei mici cu două atracții turistice din Toscana care n-au lăsat niciodată vreun mititel dezamăgit.

Prețul biletului unic pentru Vila Garzoni cu grădina și Butterfly House și parcul Pinocchio diferă în baza sezonului. Porneste de la 18€ pentru adulți și 15€ pentru copii. Nu e tocmai ieftină distracția asta, dar te asigur că adulții se simt la fel de bine ca și cei mici și merită pe deplin cheltuiala. Vei găsi mai multe detalii despre tarif, orar etc…aici

Il Giardino dei Tarocchi din Garavicchio

Deși nu l-am vizitat încă, parcul ăsta mă fascinează la maxim și abia aștept să-l văd prin aprilie, când deschide pentru un nou sezon. E în sudul Toscanei, cam departe de Firenze, Siena sau Pisa, dar ce nu fac niste părinți iubitori pentru piticii lor?

Acest Disneyland al Toscanei plin de statui gigantice imbrăcate în mozaicuri, oglinzi și pietre colorate a fost ideea unei doamne care și-a dorit să stea într-un loc magic și misterios, asemănător cu universul lui Gaudi pe care il admira.

Vei găsi aici mai multe detalii…

O să-i dedic, în viitor, un articol aparte, dar pană atunci, sper să mai găsesc locuri prin Toscana, unde copiii tăi se vor bucura de o vacanță de pomină.