De ce să vizitezi India?

merita-vizitat-new-delhi

E aproape sigur ca ai vazut filmul „Mananca, roaga-te, iubeste” sau ai citit cartea din care acesta a fost inspirat si ai ramas indragostita de atmosfera si peisajele Indiei. De ce sa nu o vizitezi?

India se afla in sudul Asiei si are o bogata cultura si traditie, fiind unul dintre caminele civilizatiei hinduse. Am putea spune ca tara este un amestec neomogen de culturi, care ii ofera unicitate si o face atat de atractiva pentru vizitatori

Clima este tropical-musonica, asa ca probabil vei avea nevoie de umbrele si haine impermeabile, caci aici ploua des si mult. Un plus este faptul ca temperaturile nu scad sub 20 de grade in niciun moment al anului.

Vegetatia si fauna sunt foarte diversificate, de la desert pana la paduri tropicale, asa ca e recomandat sa nu te stabilesti doar intr-un loc, ci sa incerci sa explorezi cat de mult poti. Limbile oficiale sunt hindi si engleza, asa ca iti va fi destul de usor sa te intelegi cu localnicii.

Vizitarea Capitalei din India

Capitala tarii este New Delhi, probabil primul oras pe care ar trebui sa-l vezi. Un lucru minunat la India este cultura unica si remarcabila. Cu siguranta ai auzit de Taj-Mahal, cel mai renumit templu din India, aflat in patrimoniul UNESCO. Cladirea se afla in Agri, la mica distanta de New Delhi si ramane un simbol al dragostei, caci a fost construita de un imparat din dragoste pentru sotia sa.

India este renumita pentru cinematografie, filmele facute aici fiind vizionate de milioane de oameni in intreaga lume. Daca ai ocazia sa mergi pe un astfel de platou de filmare nu o rata, caci vei descoperi un altfel de film, de care te vei indragosti.

Daca practici yoga, trebuie sa stii ca India este locul de provenienta al acestei discipline, iar aici vei putea observa cu adevarat spiritul acestei practici.

de-ce-sa-vizitezi-india

Festivalurile sunt multe si majoritatea religioase. Religia oficiala este hinduismul, iar practicile religioase sunt un lucru obisnuit si public. Festivaluri renumite sunt Sarbatoarea culorilor, Sarbatoarea fratilor, Sarbatoarea luminilor.

In India sunt numeroase temple, asa ca trebuie sa vizitezi macar cateva. Cele mai renumite sunt Templul din Ajanta, Templul din grota Ellora, Templul Soarelui din Konark, ansamblul de temple din Hampi, Marile temple din Chola, Templul Mahabodhi din Bodhgaya.

Alte locuri de vizitat sunt parcurile nationale. Cele mai cunoscute sunt Kaziranga, Manas, Keoladeo, Sundarbans, Valea Florilor.

Bucataria indiana este una foarte renumita,mai ales pentru ca se folosesc multe condimente; nu poti parasi tara fara sa gusti miel picant, Gushtaba (chiftelute picante in iaurt), Biryani (carne de miel sau pui in orez cu portocale) sau curry la ele acasa.

Daca te-am facut curioasa, in urmatoarea vacanta alege aceasta tara, un loc in care vei putea medita in voie, caci aici sunt incurajate spiritualitatea si nonsuperficialitatea.