Diferența dintre argintul sterlin și argintul 925

diferenta intre argintul sterlin si 925

Am intreabat experții de la Eleni Silver Shop despre diferența dintre argintul sterlin și argintul 925.  Argintul este lucios si strălucitor, de aceea îl iubim. Este folosit la fabricarea tuturor bijuteriilor. Este un metal ce combina frumusetea cu durabilitatea.

Argintul nu se va demoda niciodată, deoarece este prețuit de secole. Argintul pur este prețios, dar prea moale pentru a fi folosit in bijuterii. Adaugand putin aliaj în argint, acesta se transforma in argint sterlin.

În plus, în afara de argintul sterlin, mai exista și argint fin, argint pur și argint 925. Fiind atat de multe opțiuni disponibile, ar putea fi greu sa te decizi de fel de argint sa cumperi.

Argintul sterlin vs argintul 925

S-ar putea sa te întrebi ce este argintul sterlin. Argintul sterlin este un aliaj fabricat din 92.5% argint si 7.5% aliaj. Un aliaj este, in esenta, un amestec de doua (sau mai multe) elemente din tabelul periodic. În ceea ce privește argintul sterlin, aliajele pot include zinc, cupru sau nichel.

Dar argintul 925 ce este? De fapt, este același lucru cu argintul sterlin! Argintul sterling si argintul 925 sunt realizate din același amestec de aliaj și argint. Doar numele lor este diferit.

Durabilitatea și puritatea argintului

Argintul pur este prea moale, de aceea trebuie amestecat cu alte metale. Combinand argintul cu alte metale, duritatea lui crește. Rezultatul acestui proces produce, de asemenea, culoarea argintie, strălucitoare și metalica.

Singurul dezavantaj al acestui metal frumos este ca se poate innegri, motiv pentru care bijuteriile din argint trebuie curățate, întreținute și lustruite în mod regulat.

Puritatea argintului se întinde pe o scală numerică ce ajunge pana la 1000. Argintul pur primeste un rating de 999. Pentru ca un argint sa fie clasificat ca argint sterlin, acesta trebuie sa aibă o puritate de cel puțin 92.5. Deci, după cum poți vedea: argintul 925 este argint sterlin.

In schimb, metalele care conțin mai puțin de 92.5% argint nu sunt argint sterlin. Aminteste-ti asta cand vrei să-ți cumperi o bijuterie din argint sterlin.

Cum sa identifici argintul sterlin?

Cea mai ușoară modalitate de a identifica argintul sterlin este sa verifici semnul sau ștampila. Argintul sterling certificat va fi marcat cu cuvantul “sterlin” sau “925”. S-ar putea sa intalnesti și alte prescurtări precum “STG”, “SS” sau “STER” care înseamnă toate argint sterlin.

diferenta-argint-sterlin-si-925

Argintul sterlin sau argint 925 – Sfaturi de cumpărare

Argintul sterling poate fi decorat cu orice. Este versatil, elegant, mereu la moda și potrivit pentru orice ocazie. De la o cina casual pana la un eveniment formal, argintul sterling adaugă o nota de stralucire clasică ce duce stilul la un alt nivel.

Acestea sunt cele mai populare bijuterii din argint:

  • Pandantive – bijuterii folosesc argintul sterling pentru a crea o carcasa eleganta și fiabilă din metal pentru a tine pietrele.
  • Inele – multe inele sunt realizate din argint, deoarece argintul este hipoalergenic și nu irita pielea.
  • Coliere – argintul sterlin este adesea folosit pentru lantisoare si pandantive.
  • Cercei – adesea, cerceii sunt confectionati din metale mai ieftine care provoacă iritații. Data viitoare cand mergi să-ți cumperi o pereche de cercei, asigura-te ca sunt din argint.
  • Bratari – adaugă un plus de strălucire tinutei tale, purtând la incheietura mainii o bratara superba din argint.
Ce trebuie sa stii cand cumperi o bijuterie din argint?

Din randurile de mai sus am aflat ca nu exista nicio diferenta intre argintul sterling și argintul 925. Însă, termenul “argint” este destul de complex. De fapt, acest cuvant este folosit în mod frecvent pentru orice bijuterie din argint, când, de fapt, argintul ar trebui sa fie identificat printr-un semn distinctiv care sa reprezinte gradul și calitatea sa.

Cauta intotdeauna semnul distinctiv, deoarece bijutierii sunt obligati să-și stanteze piesele pentru potentialii cumparatori.

Nu se merita sa cumperi un metal de calitate slabă, acoperit cu un strat de argint, care, în cele din urma, arată precum o bijuterie ieftina. In plus, poate duce și la aparitia iritatiilor pe piele.

Materialele ieftine, cum ar fi nichelul sau alama pot provoca infectii.

Argintul sterlin, cunoscut și sub denumirea de argint 925 este hipoalergenic, de înaltă calitate, elegant și sigur.