Despre Orașul Leipzig – Un oraș occidental, plin de viață

despre-leipzig

Poate ca nu asa de cunoscut ca alte orase din Germania, cum ar fi Berlin sau Dusseldorf, orasul Leipzig este la fel de frumos, occidental, plin de viata si de spatii verzi ca mai toate orasele germane.

Este un oras in care arhitectura neoclasica si cea moderna se imbina armonios, fiind o placere sa strabati stradutele inguste sau parcurile care par mai degraba gradini botanice. In plus ziarul New York Times l-a situat in anul 2010 in top 10 orase de vizitat in Europa. Iar pentru cei care nu stiu capitala tarii noastre, Bucurestiul are mai multe in comun cu orasul Leipzig decat ti-ai putea imagina. Numele strazii Lispcani din centrul vechi provine de la negustorii din Leipzig care calatoreau pana in Micul Paris sa isi vanda marfa.

Orasul Leipzig, alaturi de Dresda este cel mai mare din statul federal Saxonia si numara o populatie de aproximativ o jumatate de milioni de locuitori.Desi clima in regiune este temperat continentala cele mai bune luni in care merita sa vizitati orasul sunt mai-septembrie deoarece iarna temperatura scade in mod regulat sub zero grade iar ninsorile sunt abundente.

Orasul este bogat in obiective turistice, incepand de la muzee si biserici si terminand cu magazine de unde puteti achizitiona haine, dulciuri sau suveniruri specifice zonei.

La fel ca multe orase din Germania unele obiective turistice inca mai poarta urmele celui de-al II-lea Razboi Mondial. Acestea au fost consolidate pentru a nu fi un pericol pentru populatie insa ruinele unor cladiri au ramas ca un martor tacut al distrugerilor si pierderilor de vieti inutile pe care le cauzeaza razboiul.

Obiective turistice:

Cele mai cunoscute obiective turistice sunt:

  • Biserica St. Thomas. Este renumita mai ales datorita faptului ca Johann Sebastian Bach a lucrat ca director al corului aici , acesta fiind si locul in care este inmormantat. Este construita in stil gotic iar turnul bisericii are o inaltime de 68 de metri.
  • Biserica Sf. Nicholas este una dintre cele mai cunoscute din Leipzig si asta datorita faptului ca aici a fost punctul de plecare in Demonstratia de Luni, un mars al tacerii impotriva sistemului comunist.
  • Monumentul Battle of Nations este un monument dezvelit in 1913, anul cand se implineau 100 de ani de la batalia de la Leipzig cand germanii au reusit sa respinga armata lui Napoleon. A fost ridicat exclusiv din banii cetatenilor din Leipzig si este dedicat tuturor celor care si-au pierdut viata pe campul de batalie.
  • Gradina Botanica din Lepzig. Este cea mai veche gradina botanica din Germania. Aici este o placere sa te plimbi in lunile de vara pe aleile incarcate de verdeata si sa descoperi plante exotice. Este cu adevarat relaxant sa asculti ciripitul pasarelelor care se joaca printre ramurile copacilor si sa ai impresia ca ai pasit in alta lume si ca dincolo de zidurile gradinii nu te asteapta un oras cosmopolit care pare ca nu doarme niciodata.
  • Alte obiective care merita sa fie vizitate sunt: Primaria Veche, Johannpark, Primaria Noua, City-Hochhaus Lepzig-cea mai inalta cladire din oras si, bineinteles, Gradina Zoologica, casa unor specii de animale pe care le vezi rar in alte gradini zoologice.

Pont: Nu uita sa cumperi bomboane de ciocolata de aici!

Sunt senzationale.Pentru cei pasionati de shoppimg, orasul este intesat de magazine cu haine pentru toate gusturile si toate buzunarele. In plus orasul este situat in apropere de Berlin asa ca daca ai timp trebuie sa petreci macar o zi in acest loc fascinant.