Care sunt mai eficiente: cremele sau gelurile pentru masaj? Fă alegerea corectă!

creme si geluri de masaj

Alegerea produsului atunci cand vrei sa ai parte de masaj poate fi foarte complicata: nevoile clientilor, tehnicile de masaj utilizate si alti factor pot influenta decizia ta.

Cremele si gelurile de masaj sunt ambele o alegere populara care au o multime de beneficii dar proprietatile si utilizarile acestora sunt diferite din multe puncte de vedere.

Intelegerea avantajelor si dezavantajelor ale cremelor si gelurilor de masaj te pot ajuta sa iei decizia potrivita atunci cand ai de ales ce produs sa folosesti pentru masaj.

tehnici de utilizare ale gelurilor de masaj

Gelurile sau cremele de masaj – Care si in ce situatie?

Conform unui maseor terapeut, nu este chiar atat de usor sa alegi una sau alta. „Fiecare specialist are propriile sale preferinte si exista multe optiuni in zilele noastre”, conform acesteia.

Se spune ca specialistii folosesc adesea mostre si sticlute mici sa vada cat de bun sunt pentru clientii lor inainte sa comande cantitati mari.

Este important de asemenea atunci cand cauti un astfel de produs sa vezi ce ingrediente contine si sa nu le cumperi pe cele ce contin ingrediente de calitate inerioara sau aditivi. Evita ingredientelee care pot provoca alergii.

De asemenea, este posibil sa doresti sa eviti potentialii cele cu ingrediente ce pot fi potentiali alergeni, precum nucile. sau alunile – acestea includ uleiul de migdale.

Poti cumpara un gel de masaj de calitate superioara sau iti poti face tu unul acasa din ingrediente naturale. In cazul maseorilor, nu exista varianta de a face acasa deoarece nu pot face geluri pentru fiecare client in parte.

Totusi, tu iti poti face unul foarte simplu din ingrediente pure. Astfel eviti produsele ce contin petroleum sau alte ingrediente sintetice.

Cum si cand alegi un gel de masaj

Se recomanda ca gelul de masaj sa fie ales atunci cand ai muschii foarte tensionati. Gelul ajuta la detensionarea acestora deoarece prin masare se incalzeste si poate relaxa zonarespectiva. Asadar, gelurile de masaj sunt cele mai potrivite daca vrei sa tratezi anumite zone musculare decat intreg corpul.

Celurile de masaj sunt grozave pentru masajul de sport sau cel al tesuturilor profunde.

Beneficiile unui gel de masaj se datoreaza continutului ridicat de apa. Acesta ofera posibilitatea unui masaj mai rapid, creand frictiune si incalzind corpul. Astfel, poti relaxa mai usor organismul. Gelurile de masaj sunt perfecte pentru masjaul relaxant.

Avand in vedere ca majoritatea gelurilor nu pateaza hainele sau lenjeriile, acestea pot fi folosite chiar si acasa, cand ai parte de un masaj simplu in pat. Spre deosebire de creme, gelurile nu au acea consistenta cremoasa asadr nu au proprietatea de a hidrata pielea.

Pentru un masaj a intregului corp, este mai indicat sa folosesti o crema decat un gel de masaj deoarece acestea ajuta nu usuca pielea.

Dupa utilizarea unui gel pentru masaj, este adesea nevoie sa folosesti un produs de hidratare. Cu toate astea, gelul este foarte usor de folosit de si este cautat de multe persoane incepatoare.

Conform vanzatorilor de produse pentru masaj, „gelurile sunt mai adesea cumparate decat cremele, deoarece majoritatea clientilor amatori doresc ceva sa relaxeze muschii, iar gelurile de masaj fac acest lucru cu brio”.

Cand este mai indicata o crema de masaj?

Conform specialistilor, crema are proprietati mai puternice de hidratare decat gelul de masaj. Densitatea acesteia impreuna ajuta pielea sa fie mai moale, mai placuta si sunt ideale pentru un uz general.

Cremele pot fi cumparate deja amestecate cu uleiuri esentiale, astfel ca maseorii le pot folosi pur si simplu. De asemenea, acestia pot amesteca o crema simpla cu cantitati mici de uleiuri esentiale pentru a obtine concentratia dorita, indeplinind nevoile specifice ale clientilor.

Avand in vedere ca crema se amesteca mai bine cu uleiurile decat gelul de masaj, acestea sunt mai potrivite pentru o sesiun de aromaterapie, oferind clientilor beneficiile uleiurilor esentiale in timpul masajului.

Gelurile de masaj au utilizari mai specifice si nu se amesteca cu uleiurile esentiale.

Cremele sunt mai fine decat gelurile, intinzandu-se mai usor pe piele si ajutand-o sa se relaxeze. Acestea se absorb intr-un ritm mediu, si pot hidrata pielea datorita continutului de ulei si apa.

Cremele sau gelurile de masaj? Care suntm ia potrivite?

Avand in vedere ca atat gelurile de masaj cat si cremele au beneficii distincte, acestea trebuie folosite in functie de necesitati. Depinde foarte mult de tehnica de masaj pe care o folosesti.

Daca nu stii care ti se potriveste mai bine si nu doresti sa le cumperi pentru anumite beneficii, pot experimenta: cu niciuna din acestea nu ai cum sa dai gres.

In timp ce cremele pot oferi beneficii precum hidratarea, gelurile de masj sunt potrivite pentru multe tehnici. Acestea tind sa fie mai potrivite din punct de vedere al pretului deoarece se absorb mai greu, asadar o cantiate mai mica este suficienta pentru un masaj indelungat, fara sa fie nevoie sa reaplici.

De asemenea, ofera o alunecare mai, fiind mai potrivite pentru incepatori.

Ce trebuie sa stii despre gelurile de masaj – dezavantajele acestora

Totusi, acestea nu vin fara dezavantaje. Gelurile de masaj nu au un miros foarte puternic si nu se pot combina cu uleiurile esentiale, asadar nu sunt potrivite pentru masajul aromaterapeutic.

Daca esti in cautarea unui produs pe care sa il folosesti impreuna cu persoana iubita, probabil ar trebui sa spui „pass” la gelul de masaj deoarece acesta nu este cea mai potrivita alegere.

Gelurile de masaj sunt adesea un lubrifiant pe baza de apa. Datorita acestui factor, ele nu hidrateaza pielea si nu au detin beneficiile cremelor care au diferite plante cu proprietati medicinale.

gel masaj

Cu toate ca ajunge mai mult, daca vrei sa ai parte de beneficii medicale in timpul unui masaj si nu doar de relaxare sau detensionare a muschilor, este recomandat sa alegi produse pe baza de plante, precum cremele sau uleiurile.

Dezavantajele cremelor de masaj

Totusi, si cremele de masaj are dezavantajele sale. Aceasta se intinde mai usor si are beneficii pentru sanatate datorita concentratiei din plante pe care o contine, insa nu se intinde la fel de usor si nici nu se incalzeste la fel de bine pe piele.

Daca vrei sa ai parte de un masaj relaxant dupa o zi grea, este indicat sa folosesti un gel de masaj deoarece este mai eficient.

Mai mult de atat, beneficiile medicale ale cremelor de masaj nu sunt chiar atat de evidente deoarece se foloseste o cantitate mica pentru intreg masajul, iar in aceasta cantiate doar o fractiune contine ingredientele respective.

Asadar, ai beneficii mult mai mari printr-o alimentatie corespunzatoare decat prin masarea cu o crema sau un ulei de masaj.

Concluzie

Atat cremele cat si gelurile de masaj sunt potrivite pentru masaj. Alegerea este a ta, trebuie doar sa te decizi pentru ce vrei sa le cumperi.

De exemplu, daca doresti un masaj relaxant, pentru reducerea tensiunii musuclare, alege un gel. Daca vrei sa ai parte de un masaj in cuplu si sa creezi o atmosfera romantica, alege o crema de masaj. Decizia este a ta!

Sper ca acest articol sa te fi ajutat sa inveti beneficiile si modurile de utilizare ale celor doua tipuri de produe pentru masasaj. Succes!