‘Ce-as fi eu fara tine?’, de Guillaume Musso – Informații, Păreri

despre-Ce-as-fi-eu-fara-tine

,,Guillaume Musso este un alchimist al succesului. Ce-as fi eu fara tine?este, in acelasi timp, o poveste de iubire pasionala, un excelent scenariu de film politist, o calatorie fantastica si un roman initiatic.” (Le Figaro Litteraire)

O minunata poveste de dragoste combinata cu suspansul unui roman politist, pentru ca in final paranormalul sa rastoarne intreaga situatie. Este lectura perfecta indiferent de gusturile dumneavoastra beletristice deoarece nu stii ce directie va lua actiunea.

Actiunea romanului se desfasoara in Paris si San Francisco, la mijlocul anilor `90 si se concentreaza pe povestea de dragoste dintre Gabrielle si Martin. Dupa ce nu s-au ma vazut de 12 ani, Gabrielle intra din nou in viata lui Martin pentru a alunga singuratatea si tristetea care pana atunci ii tinusera companie. Martin este politist, specializat in prinderea hotilor de obiecte de arta, iar misiunea lui este sa il aduca in fata justitiei pe Archibald Maclean. Acesta a reusit sa se ascunda multi ani de oamenii legii si acum capturarea lui a devenit o prioritate. Ceea ce Martin nu stie este ca Archibald este cel care a adus-o pe Gabrielle din nou in viata sa si ca a intervenit in destinul sau de multi ori in decursul anilor.

Ce-as-fi-eu-fara-tine

Legatura dintre Archibald si Martin

Care este legatura dintre Archibald si Martin? Ce interes are el ca Martin si Gabrielle sa se indragosteasca? Un roman captivant, in care suspansul se impleteste cu actiunea. Dr. legist Maura Isles se intoarce in Boston dupa ce si-a petrecut week-endul la Paris asistand la o conferinta medicala. Aici se intalneste cu vecinii ei care o privesc ingroziti. O femeie care seamana leit cu Maura a fost ucisa in fata blocului. Testele ulterioare dovedesc ca femeia ucisa, Anna Jessup este sora geamana a Maurei despre a carei existenta ea nu a stiut. De ce a fost ucisa chiar in fata blocului in care Maura locuieste?

Era cumva Maura tinta asasinatului si a fost confundata cu Jessica? Misterul se adanceste atunci cand Maura afla ca mama ei naturala se afla in inchisoare sub acuzatia ca a ucis doua femei, una din ele insarcinata in opt luni. Psihologul mamei sale este insa de parere ca aceasta a avut un complice la aceste crime, un complice, care nu a fost prins niciodata. Se pare ca acest complice nu a renuntat la proastele obiceiuri si continua sa faca victime. O tanara insarcinata este tinuta captiva intr-un sicriu avand acces doar la o mica gura de ventilatie, putina apa si mancare. Singurul contact pe care il are cu cel care o tine captiva este printr-o intrebare pe care acesta i-o adreseaza in fiecare dimineata: cum te simti astazi?

Maura se simte obligata sa rezolve misterele care o inconjoara, sa isi afle originea si sa o salveze pe aceasta noua victima a complicelui. Este ajutata in aceasta actiune periculoasa de catre detectiva Jane Rizzoli care se afla si ea in fata unei noi provocari: este pe punctul de a deveni si ea mama.

Tess Gerritsen este o scriitoare cu origini chinezo-americane, pasionata inca din copilarie de literatura. Desi a ales initial o cariera in medicina, ea renunta la aceasta in favoarea primei sale pasiuni. A castigat in 2002 premiul “ Romance Writers Of America” pentru romanul “Chirurgul” fiind declarat cel mai bun roman de suspans. Acest roman este doar primul din Rizzoli/Isles. Au urmat “Ucenicul”, “Pacatoasa” si “Dublura”, toate bucurandu-se de critici favorabile.